TKI

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine TKI.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene  Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani TKI.SI tako izrazite svoje strinjanje z navedenimi Splošnimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine TKI.SI. Podjetje TKI Hrastnik, d. d. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani TKI.SI kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Splošne pogoje poslovanja.

TKI.SI je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje TKI Hrastnik, d. d., kot ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Ob izvedenem nakupu oziroma pravilno izpolnjenem obrazcu za naročanje storitev vsak obiskovalec spletne trgovine TKI.SI postane hkrati tudi uporabnik oziroma naročnik. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje TKI.SI, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo naročniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost storitev (storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bila dostopna v razumljivem roku)
 • pogoje izvršitve storitve (način, kraj in rok)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in izvedbe
 • časovno veljavnost ponudbe
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z naročniki

 

Načini plačila – plačilni pogoji

V spletni trgovini ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu na transakcijski račun ponudnika
 • po računu na transakcijski račun ponudnika
 • PayPal

Po opravljenem naročilu storitve v spletni trgovini TKI.SI, boste na E-pošto avtomatsko prejeli informativni pregled/ponudbo, ki potrjuje uspešnost naročila.

 

Plačilo naročila lahko izvedete na 3 načine:

 1. Plačilo po predračunu na transakcijski račun ponudnika

V primeru, da želite svoje naročilo plačati po predračunu, nam to dopišite na obrazcu za oddajo naročila, ki se nahaja v spletni košarici. Preverili bomo, kako hitro bo storitev izvedena in vam kar se da hitro skupaj s to informacijo poslali predračun. S tem predračunom nato (preko spletnega bančništva, na banki…) plačate naročeno storitev. Ko bo plačilo razvidno na našem računu, bomo pričeli s postopkom izvajanja storitve.

 1. Plačilo po računu na transakcijski račun ponudnika

Način plačila, ki je namenjen našim stalnim strankam, partnerjem ter organizacijam državne in lokalne uprave, šolam in univerzam, javnim zavodom ter podjetjem, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo.

 1. Plačilo s PayPal

Pri plačilu s PayPal računom poteka plačilo preko ponudnika www.paypal.com, ki velja za varen, hiter in anonimni sistem online e-plačevanja s kreditnimi karticami v realnem času ob takojšnji on-line avtorizaciji. Pri izbiri plačila preko PayPal sistema vas bo sistem preusmeril na varno stran PayPal sistema plačevanja s kreditnimi karticami. Izpolnili boste plačilni obrazec ter po zaključku procesa preverite vse navedene podatke in potrdite plačilo. Po vaši potrditvi vas sistem vrne na našo spletno stran.

 

Ponudba storitev

Zaradi narave poslovanja preko interneta, se ponudba TKI.SI posodablja in spreminja pogosto in hitro. Še posebej storitve, ki so v akciji, se lahko sproti razprodajo, zato vam ne moremo zagotoviti, da jih bomo uspeli pravočasno izvesti. V tem primeru pohitite z naročilom, sicer vas bomo pri naročilu o tem tudi obvestili.

 

Postopek nakupa

 1. Naročilo in oddaja naročila

Dodajanje storitev v spletno košarico

Naročnik izbere želeno storitev, napiše količino, preračunaj (pri višji količini se mu cena znižuje v odvisnosti od količine nakupa) in s klikom na gumb V KOŠARICO. Gumb je na voljo na spletni predstavitvi storitve. Ob vsakem dodajanju storitve v spletno košarico, se pojavi povezava, ki vodi do pregleda spletne košarice in oddaje naročila.

Pregled spletne košarice

V pregledu VAŠE KOŠARICE lahko storitve iz nje odstranite in spreminjate tudi naročeno količino storitev. V pregledu košarice se nahaja povezava do zaključnega obrazca za oddajo naročila gumb NADALJUJ NA BLAGAJNO.

Zaključni obrazec za oddajo naročila

V zaključnem OBRAZCU ZA NAROČILA so navedene vse storitve, njihove cene in količine. Če naročnik opazi, da je pri naročanju storitev in količin storil napako, se lahko vrne na pregled in urejanje spletne košarice s klikom na povezavo “nazaj na seznam storitev v košarici”. V zaključnem obrazcu naročnik označi način plačila, podatke za izvedbo storitve, ter osebne podatke oziroma podatke podjetja. Vsa vpisna polja in izbire imajo omogočeno popravljanje vsebine ali spremembo izbire.

Oddaja naročila

Naročnik naročilo odda s klikom na gumb “KUPITE SEDAJ”. V primeru uspešno oddanega naročila se po oddaji na spletni strani izpiše potrditveno besedilo, po elektronski pošti pa prejmete izpis naročila oziroma pogodbo o nakupu. Če potrditvenega besedila ne vidite in hkrati ne prejmete potrditvene e-pošte na svoj elektronski naslov, pomeni, da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnesenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa nas kontaktirajte za pomoč na info@tki.si, prav tako nas na iste stike obvestite, če ste po že oddanem naročilu opazili napake ali nepravilnosti v naročilu. Po oddaji naročila je naročilo sprejeto v čakalno vrsto.

 1. Naročilo potrjeno

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v treh delovnih dneh, ponudnik naročilo pregleda, preveri izvedljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče naročnika na njegovo kontaktno telefonsko številko. Dogovor o izvedbi storitev med naročnikom in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena.

 

Cene in dobavni roki

Vse cene v spletni trgovini TKI.SI so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

V primeru, da se cena storitve tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik naročnika o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru naročniku zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kako hitro bo naročena storitev izvedena, je odvisno od številnih dejavnikov.

 

Garancija

Garancija za izvedeno storitev velja 14 dni od prejema analiznega poročila. Če izvajalec v roku 45 dni od prejema reklamacije le-te ne odpravi, lahko naročnik zahteva znižanje kupnine.

 

Varnost in pravica do zasebnosti

Upravitelj spletnega mesta www.tki.si, podjetje TKI Hrastnik, d. d., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.tki.si (na primer ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte…).

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen lastni sejni piškotek za spremljanje nakupovalne košarice, ter spremljanje nastavitev, ki jih uporabnik aktivno vpisuje, recimo nastavitve razvrščanja rezultatov/vsebine.

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina TKI.SI dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Izbiro članstva v naši e-listi omogočamo v obrazcu na vstopni strani spletne trgovine TKI.SI.

 

Komunikacije

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila;
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden;
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko cene storitev in roki izvedbe spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik naročnika obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročene storitve.

 

Pritožbe in spori

 • ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov;
 • v primeru pritožb, sporov, težav, se naročnik na ponudnika lahko obrne na info@tki.si; pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@tki.si; postopek obravnave pritožbe je zaupen;
 • za primere reklamacije, lahko najdete informacije in natančne napotke glede samega poteka pritožbe na spletnem mestu www.tki.si, v spodnjem delu/nogi spletne strani;
 • na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe;
 • ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora; to je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem; zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno;

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina TKI.SI in vsi podatki, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Podatki o upravljalcu se nahajajo na povezavi O podjetju, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.