TKI

TKI danes

Uprava

TKI Hrastnik, d. d.

Proizvodnja osnovnih industrijskih kemikalij obsega obrat kloralkalne elektrolize z letno proizvodnjo 18.000 ton natrijevega hidroksida in 16.000 ton plinskega klora, ki se takoj predela v izdelke PC KE ter obrat za proizvodnjo fosfatov, z zmogljivostjo 20.000 ton STPP letno in 5.000 ton ostalih fosfatov.

V Sloveniji smo edini proizvajalec fosfatov, natrijevega hidroksida, klorovodikove kisline, hipoklorita in klora. Proizvodnja izdelkov za široko potrošnjo vključuje čistila za gospodinjstvo, detergente in mehčalce za perilo. Proizvajamo tudi prehrambne dodatke ter čiste kemikalije.

Z raziskovalnim in razvojnim delom, s katerim izkoriščamo možnosti za nadaljnjo predelavo lastnih proizvodov bazne kemije, smo uspeli razviti bogat asortiman izdelkov za široko potrošnjo. Smo fleksibilen kolektiv, orientiran h kupcem. Na razpolago so vam visoko izobraženi strokovnjaki, ki vam predstavijo naše izdelke in svetujejo pri uporabi. Ponujamo izdelke stalne kakovosti po konkurenčnih cenah, blago dobavljamo v razumnih dobavnih rokih.

TKI Hrastnik, d. d. je v letu 2001 ustanovila invalidsko hčerinsko družbo RASTKI, d. o. o. Hrastnik, s sedežem v Hrastniku. Invalidsko podjetje RASTKI, d. o. o. Hrastnik, za TKI Hrastnik, d. d. opravlja kadrovsko funkcijo, poleg tega pa skrbi za varovanje, čiščenje prostorov in ostala pomožna dela.

Proizvodnjo delimo na tri profitne centre:

  • PC FOSFATI:
    proizvodnja natrijevih, kalijevih, amonijevih ortofosfatov in polifosfatov, kalcijevih fosfatov (feed grade), proizvodnja prehrambnih dodatkov;
  • PC KLORALKALNA ELEKTROLIZA:
    proizvodnja klora, natrijevega hidroksida, natrijevega hipoklorita, klorovodikove kisline, kalcijevega klorida;
  • PC ŠIROKA POTROŠNJA:
    proizvodnja prašnatih in tekočih detergentov, čistilnih sredstev za gospodinjstvo in industrijo, mineralnih gnojil;

Strateške usmeritve

Z razvojnimi, investicijskimi in tržnimi aktivnostmi želimo zadržati vodilni položaj v bazni kemiji na slovenskem trgu in v sosednjih državah, ki nimajo svojih proizvodnih kapacitet, pri izdelkih široke potrošnje pa si bomo izborili večje tržne deleže z lastnimi blagovnimi znamkami, z izdelki za znanega kupca ter z masovnimi produkti.