TKI

Priprava bazenske vode

Sredstva za pripravo bazenske vode – AQUASAN

TKI Hrastnik, d. d. je edini slovenski proizvajalec sredstev za pripravo bazenskih vod. Za varno, prijetno kopanje v čisti, bistri in neoporečni vodi, poskrbi paleta izdelkov pod blagovno znamko AQUASAN. Na voljo smo vam tudi za tehnično svetovanje.

Dezinfekcijska sredstva

AQUASAN klorni preparati, so stabilne organske klorove spojine z visoko vsebnostjo prostega klora, odporne na UV sončno svetlobo. Visoka kvaliteta klornih tablet zagotavlja trdnost in enakomerno raztapljanje tablet, kar omogoča vzdrževanje klora v vodi preko celega leta. Vsi klorni preparati se raztopijo popolnoma, brez netopnega ostanka.

AQUASAN KLOR TABLETE 90

200 g tablete vsebujejo 90% prostega klora. Bazensko vodo vzdržujejo čisto in varno, saj odstranjujejo zdravju nevarne snovi in mikroorganizme.

AQUASAN KLOR GRANULAT 65

Klor granulat s približno 65% prostega klora. Bazensko vodo vzdržuje čisto in varno, ker odstranjuje zdravju nevarne snovi in mikroorganizme.

AQUASAN COMBI TABLETE

Večnamenske tablete vzdržujejo mikrobiološko čistočo vode, preprečujejo nastanek in razvoj alg ter ohranjajo bistrost vode.

Sredstva za korekcijo pH vrednosti

Za pravilno potekanje postopkov dezinfekcije in čiščenja, je najvažnejše vzdrževanje pH vrednosti bazenske vode. Visoka pH vrednost je vzrok za številne težave: motno vodo, izločanje vodnega kamna po stenah in dnu bazena, za blokado prostega klora (slaba dezinfekcija in nastanek alg) ter za probleme pri filtraciji in čiščenju bazenske vode. Nizka pH vrednost povzroča korozijo na kovinskih delih, hitro izgubo klora (večja poraba klora) in draženje oči, grla kopalcev.

AQUASAN PH MINUS TEKOČI

Uporablja se za vzdrževanje pH vrednosti v bazenski vodi ter za zniževanje, ko ta naraste nad 7,4. S tem zagotavlja odlično dezinfekcijo in bistro vodo.

AQUASAN PH MINUS GRANULAT

Uporablja se za znižanje in vzdrževanje pH vrednosti bazenske vode, preprečuje izločanje vodnega kamna; je pogoj za učinkovito dezinfekcijo in bistro vodo.

AQUASAN PH MINUS ŽVEPLOVA KISLINA

Uporablja se za znižanje pH v bazenski vodi, za vzdrževanje predpisane pH vrednosti; primerno je za večje porabnike in avtomatsko doziranje.

AQUASAN PH PLUS

Uporablja se za višanje pH vrednosti bazenske vode, ko le ta pade pod 7,0; za vzdrževanje pH vrednosti, preprečuje korozijo, preprečuje draženje oči, grla, sluznice, zmanjšuje izgube klora.

Sredstva proti algam

Že vestno vzdrževanje pH vrednosti in kloriranje bazenske vode lahko preprečuje nastanek in razvoj alg. Za popolno varnost pred onesnaženjem vode z algami (tudi na klor odpornih) pa uporabimo dodatna sredstva. S preventivnim periodičnim dodajanjem algicidov Aquasan in zadostno cirkulacijo vode v bazenu (8 -12 h dnevno) dosežemo, da v bazenski vodi ne bo prisotnih nobenih alg.

AQUASAN ALGICID

Preprečuje nastanek in razvoj alg v bazenski vodi. Brez vsebnosti bakra in drugih kovin, ne povzroča motnosti in obarvanja vode, kopanje je možno takoj po dodatku v vodo.

AQUASAN ALGICID EXTRA

Preprečuje nastanek in razvoj alg v bazenski vodi, ne povzroča motnosti in obarvanja vode, se ne peni ob močnejšem kroženju vode, kopanje je možno takoj po dodatku sredstva.

Specialni preparati

Specialni preparati poskrbijo za izločanje manjših delcev, nečistoč in bistrenje vode; znižanje prostega klora v vodi, kadar le-ta preseže dovoljeno mejo in povzroča draženje oči, grla ali klornih alergij v redkih primerih; ustrezno kvaliteto in higieno vode in na ta način olajšajo spomladansko čiščenje bazena; vzdrževanje ustrezne koncentracije klora v bazenski vodi – ker tablete vsebujejo tudi stabilizator klora, preprečujejo izgube prostega klora in zagotavljajo optimalno dezinfekcijo.

AQUASAN BISTRIN

Vzdržuje vodo v bazenu čisto, iz vode odstrani majhne delce in bistri vodo.

AQUASAN CLOREX

Hitro in učinkovito zniža vsebnost prostega klora v bazenski vodi, takoj po premešanju je voda primerna za kopanje.

Čistila za bazen in okolico

Namenjena so za vzdrževanje čistoče bazena in njegove okolice. Uporabljajo se za odstranjevanje vodnega kamna, oljnih in mastnih madežev, prahu in ostale umazanije. Sredstva so učinkovita, blaga ter ne poškodujejo bazena in opreme.

AQUASAN ANTIPLAQUE

Specialno sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna z vodnih površin bazena in neposredne okolice.

AQUASAN UNIVERZALNO ČISTILO

Je sredstvo za čiščenje bazena in neposredne okolice, za odstranjevanje vseh vrst umazanije.

Neklorni preparati za nego vode

Postopek priprave bazenske vode temelji na uporabi sredstev Aquasan Kristal in Aquasan Oxi shock. Sredstvi ne vsebujeta klora in pri kopanju ne povzročata težav, ki se lahko pojavijo pri pripravi vode s klornimi preparati in drugimi dezinfekcijskimi sredstvi. Izognemo se neprijetnemu vonju, ni nevarnosti draženja oči, grla in sluznice, ni možnosti klornih alergij. S periodičnim dodajanjem po navodilih proizvajalca, dosežemo stalno dezinfekcijo vode in oksidacijo, v vodi prisotnih nečistoč. Bazenska voda je prijetna in blaga, kopalcem zagotavlja varnost in užitek pri kopanju. Postopek priprave vode je preprost in učinkovit; občasno spremljanje kvalitete vode in dodajanje kemikalij zahtevata precej manj časa in dela, voda v bazenu je kristalno čista. Neklorna sredstva dodamo na začetku sezone, pri polnjenju bazena z vodo in jih uporabljamo celo sezono. Med sezono ne smemo uporabljati drugih sredstev (klora, broma ali drugih dezinfekcijskih sredstev, algicidov…). Za korekcijo pH vrednosti lahko uporabljamo Aquasan sredstva, za bistrenje vode pa Aquasan Bistrin. Za spremljanje kvalitete in kontrolo vode uporabite specialni Aquasan Oxi Pool tester.

AQUASAN KRISTAL

Je stabilen proizvod, ki ne vsebuje klora in deluje na širok spekter bakterij, učinkovito preprečuje infekcije, ne draži oči, sluznice, ne suši kože. Izdelek je enostaven za uporabo.

AQUASAN OXI SHOCK

Neklorni preparat na osnovi aktivnega kisika, ki uničuje bakterije, mikroorganizme, razgrajuje alge in ostale organske nečistoče, je enostaven za uporabo.

Pool tester

AQUASAN POOL TESTER

Pool tester je priročni set za spremljanje osnovnih kvalitetnih zahtev bazenske vode.

AQUASAN DPD TABLETKE

Namenjene so za spremljanje vsebnosti prostega klora v vodi, uporabljajo se skupaj s pool testerjem.

AQUASAN FENOL RED TABLETKE

Namenjene so za spremljanje pH vrednosti bazenske vode, uporabljajo se skupaj s Pool testerjem.

Oxi pool tester

AQUASAN OXI POOL TESTER

Tester za določevanje pH vrednosti in vsebnosti prostega kisika v bazenski vodi, obdelani z neklornimi preparati.