TKI

Mineralna gnojila

Mineralna gnojila

V blagovnih znamkah Horty, Florimax in Horty Profi so združena mineralna gnojila. Obsegajo izdelke s skrbno formuliranimi razmerji makro in mikrohranil, ki jih rastline v svojem življenjskem ciklu potrebujejo za optimalno rast. Gnojila niso fitotoksična, so prijazna do okolja, zdravju neškodljiva in enostavna za uporabo. O izjemnih učinkih gnojil Horty, Florimax in Horty Profi, poročajo tako profesionalni kot tudi ljubiteljski vrtnarji, sadjarji in vinogradniki. Prodaja mineralnih gnojil poteka preko hčerinskega podjetja Hortivita, d. o. o.

Horty NPK gnojila

NPK formulacije so tekoča mineralna gnojila s prilagojenim NPK razmerjem, za vse vrste okrasnega in balkonskega cvetja, vrtnin, trat, sadnega drevja in vinske trte.

HORTY STARTER

Tekoče mineralno gnojilo za dober razvoj koreninskega sistema, uspešen začetek rasti, boljši brstni in cvetni nastavek, hkrati pa zagotavlja močne in odporne rastline.

HORTY ZA SURFINIJE IN CVETOČE RASTLINE

Tekoče mineralno gnojilo, ki zagotavlja zdravo rast, pospešuje in povečuje tvorbo cvetnih nastavkov in omogoča poln razcvet. Z redno uporabo podaljšamo čas cvetenja.

HORTY ZA BALKONSKO CVETJE

Specialno tekoče mineralno gnojilo za skladen razvoj, poln razcvet ter dolgotrajno cvetenje. Primerno je za nego balkonskega in terasnega cvetja.

HORTY ZA OKRASNE RASTLINE

Tekoče mineralno gnojilo z mikroelementi, ki ugodno vpliva na rast in odpornost rastlin ter jim podaljša življenjsko dobo. Primerno je za gnojenje sobnih in zunanjih okrasnih rastlin.

HORTY VRTNO GNOJILO

Tekoče mineralno gnojilo za vse vrste vrtnin (plodovk, solatnic, kapusnic, stročnic…). Vsebuje hranila, ki pospešujejo rast ter zagotavljajo visoko rodnost in kvalitetne pridelke vrtnin.

HORTY FOLIARNI

Tekoče mineralno gnojilo z mikroelementi, ki ga uporabljamo za redno dognojevanje vinske trte in sadnega drevja. Gnojilo izboljšuje rast, poveča kvaliteto in količino pridelka.

HORTY SVV PLUS

Tekoče mineralno gnojilo omogoča uravnoteženo rast. Primerno je za vse rastline, pri katerih je za dober pridelek pomembno bujno cvetenje in dober nastavek kakovostnih plodov.

HORTY 15-0-0 + B + ZN

Tekoče mineralno gnojilo, ki je namenjeno foliarnemu gnojenju sadnega drevja tako v spomladanskem kot v jesenskem času. Gnojilo uporabimo 2x v času pomladi in 1-2x v jeseni.

Horty kalcijevi pripravki

Specialna kalcijeva gnojila so namenjena za gnojenje vseh rastlin (jabolk, hrušk, jagod, plodovk, solatnic…), ki za svoj normalen razvoj nujno potrebujejo večje količine kalcija.

HORTY CA STIMULATOR

Kalcijevo tekoče mineralno gnojilo, ki zaradi dodanega dušika stimulativno vpliva na rast rastlin, dodatno hranilno vrednost pa mu daje magnezij.

HORTY CA KOREKTOR

Je pripravek za gnojenje nasadov jablan in hrušk, ki preprečuje pojav fizioloških bolezni plodov in izboljšuje skladiščno sposobnost plodov.

HORTY CA BIO

Za vse vrste rastlin, ki za svoj normalni razvoj rabijo večje količine kalcija, je primerno tekoče mineralno gnojilo s kalcijem v organski obliki.

HORTY CA BIO WP

Koncentrirano gnojilo s kalcijem v organski obliki, zaradi česar je sprejemljiv za vse vrste rastlin in zelo hitro prehaja v rastlinsko tkivo.

Horty mikrohranila

V tej skupini so zbrana različna gnojila izdelana na osnovi mikroelementov, za preprečevanje posledic pomanjkanja mikroelementov.

HORTY FE KELAT

Mineralno gnojilo z železom v organski obliki. Uporablja se za preprečevanje bledic – kloroz listja, ki se pojavljajo kot posledice pomanjkanja železa v prehrani rastlin.

HORTY INTEGRATOR

Specialno mineralno gnojilo z visoko vsebnostjo magnezija in usklajenim razmerjem mikroelementov železa, mangana, bora in cinka.

HORTY MIKROHRANIVA

Tekoče specialno mineralno gnojilo, sestavljeno samo iz mikrohranil bora, bakra, železa, mangana, molibdena in cinka.

Horty specialna gnojila

Fosfor ima univerzalno vlogo v najrazličnejših reakcijah metabolizma rastlin in je kot osnovno hranilo nujno potreben za rast in razvoj. Rastline so veliki porabniki fosforja, zato ga v tleh pogosto primanjkuje.

HORTY P EKSTRA

Fosfatno mineralno granulirano gnojilo za založno gnojenje vseh kulturnih rastlin (travnikov, njiv, sadovnjakov in ostalih kmetijskih površin).

HORTY P

Fosfatno mineralno granulirano gnojilo, ki se uporablja za založno gnojenje vseh kulturnih rastlin (travnikov, njiv, sadovnjakov in ostalih kmetijskih površin).

Horty Profi

HORTY PROFI 20 20 20

Gnojilo z visoko in uravnoteženo sestavo, namenjeno površinam, ki so sicer uravnoteženo oskrbljene z makro elementi, želimo pa vzpodbuditi intenzivno rast.

HORTY PROFI 8 12 30

Gnojilo je namenjeno kulturam, ki potrebujejo večjo količino kalija. Uporablja se v času intenzivne rasti rastlin, cvetenja in nastajanja plodov.

HORTY PROFI 12 40 12

Gnojilo je namenjeno predvsem površinam, kjer primanjkuje fosforja, ali pa so vremenski pogoji neugodni za črpanje fosforja iz zemlje (npr. po dolgi hladni zimi).

HORTY PROFI 18 18 18

Gnojilo je namenjeno površinam, ki so sicer uravnoteženo oskrbljene z makro elementi, želimo pa vzpodbuditi intenzivno rast.

HORTY PROFI 20 5 10

Gnojilo uporabljamo v času, ko je potreba rastlin po dušiku velika, še posebno v primerih, ko želimo vzpodbuditi rast rastlin, njihov razvoj, bujno vegetacijo in krepitev zelene barve.

HORTY PROFI BOR

Gnojilo je namenjeno za gnojenje sadnega drevja, vinske trte, plodovk, sladkorne pese, oljne ogrščice in ostalih kultur, ki za normalni razvoj nujno potrebujejo bor.

Florimax

FLORIMAX

Univerzalno gnojilo
Tekoče gnojilo z uravnoteženo NPK sestavo in z dodanimi mikroelementi za cvetoče in okrasne rastline, tako zunanje kot notranje.

FLORIMAX

Univerzalno gnojilo za sadje in vrtnine
Tekoče gnojilo za izboljšanje in povečanje pridelka ter za stimulacijo rasti in razvoja sadja, zelenjave, vinske trte in poljedelskih rastlin.