SALAMURIN – X
SOL ZA RAZSOLJEVANJE MESA
Vsebina
0,5 kg, 1 kg, 30 kg
Priporočajte prijateljem:
Sestavine: jedilna sol, dekstroza, konzervans (natrijev nitrit E 250)
Doziranje: od 0,2 do 0,3 kg na 10 kg mesa
Skladiščenje: v suhem in hladnem prostoru
Rok uporabe: 12 mesecev v pogojih skladiščenja v originalni embalaži
Salamurin – X se v gospodinjstvu uporablja za izdelavo nekaterih toplotno neobdelanih in toplotno obdelanih mesnih proizvodov. Uporablja se za izdelavo domačih salam in poltrajnih klobas, ter za razsoljevanje mesa in slanine za prekajevanje.
Meso se dobro pomeša z mešanico Salamurin – X ter začimb. Postavi se v hladen prostor, da se enakomerno razsoli. Razsoljevanje zmletega mesa za izdelavo klobas traja največ 24 ur.
Meso in slanino za prekajevanje se salamuri od 7 do 21 dni, odvisno od velikost kosov mesa.