TKI

Nekaj opozoril

Pred pranjem:

Vedno dvakrat preglejte, če so žepi na belih oblačilih prazni.

Preden naložite belo perilo v pralni stroj, ne pozabite pregledati in nekajkrat zavrteti bobna: mogoče se kje skrivata temna nogavica ali barvast robec, ki bi pranju pri 95°C spustila barvo in vam obarvala celo žehto.

Ko perete modrčke, jih zapnite, da se kaveljčki ne zataknejo v čipke ali drugo perilo. Še bolje je, če fino perilo spravite v prevleko za blazino in ga tako operete.

Barvasta oblačila in perilo obesite obrnjena z notranjo stranjo navzven. Tako preprečite, da bi pri sušenju barve prehitro zbledele.

Na oblačilih iz jeansa ne bo belih prog, če jih pred pranjem obrnete narobe.

Če majice in puloverje pri sušenju pripnete pod pazduho, si boste prihranili trud pri likanju, saj ne bo treba paziti na odtise, ki jih pustijo ščipalke za perilo.

Kadar nosite bela oblačila, si parfuma ne nanesite na kožo na vratu temveč ga raje nanesite na lase. Nekateri parfumi namreč pustijo nadležne madeže na tkaninah.

Jopičev, pletenin, oblačil iz raztegljivih materialov, ali finih tkanin (kot je svila), pri sušenju ne smete obešati. Zlasti pletenine se rade raztegnejo in izgubijo obliko.